Site icon NewsIT

Kίνα: Στα σκαριά αναχρηματοδότηση ενυπόθηκων δανείων ύψους 5,4 τρισ. δολαρίων

30.08.2024 | 08:51
Kίνα: Στα σκαριά αναχρηματοδότηση ενυπόθηκων δανείων ύψους 5,4 τρισ. δολαρίων

Three-dimensional synthetic works, China's economic and financial stock market

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να αναχρηματοδοτήσουν υποθήκες ύψους 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να μειώσει το κόστος δανεισμού για εκατομμύρια οικογένειες και να ενισχύσει την κατανάλωση, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους με τους σημερινούς δανειστές τους πριν από τον Ιανουάριο του 2025, σύμφωνα με πληροφορίες. Θα τους επιτραπεί επίσης να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια τους από διαφορετική τράπεζα για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες για τη μείωση του κόστους των ενυπόθηκων δανείων, αφού η κεντρική τράπεζα ενθάρρυνε την εν λόγω στήριξη πέρυσι και οι τράπεζες ανταποκρίθηκαν, κάνοντας μια σπάνια μείωση των επιτοκίων για τα ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας. Δεν είναι, όμως, ακόμα σαφές αν το υπό εξέταση σχέδιο θα ισχύσει για όλες τις κατοικίες, αναφέρει το Bloomberg.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version