Διεθνή

Microsoft και Google: Αποδίδουν οι δαπάνες για την τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing

Σαφές ήταν το μήνυμα που έστειλαν χθες (25.4.2024) η Microsoft και η Alphabet, ιδιοκτήτρια της Google, στους επενδυτές, επισημαίνοντας ότι οι δαπάνες των δύο εταιριών για την τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing αποδίδουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι εταιρείες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street με τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά τους, που ενισχύθηκαν από την αύξηση των εσόδων από το cloud – εν μέρει λόγω της ραγδαίας χρήσης των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό οδήγησε τις μετοχές των εταιρειών σε άνοδο στις τελευταίες συναλλαγές, με την Alphabet να σημειώνει άνοδο έως και 17% και τη Microsoft να κερδίζει 6,3%.

Οι τεχνολογικοί τιτάνες έχουν εμπλακεί σε μια σκληρή μάχη για την κυριαρχία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με τη Microsoft να ενώνει τις δυνάμεις της με την νεοφυή εταιρεία OpenAI για να αμφισβητήσει τον επί δύο δεκαετίες ασφυκτικό έλεγχο της Google στην αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αλλά τα χθεσινά αποτελέσματα (25.4.2024) έδειξαν ότι υπάρχει άπλετο περιθώριο ανάπτυξης και για τις δύο εταιρείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Επιμένει ο Τραμπ στους δασμούς κατά των Ευρωπαίων από αύριο και τους ζητά να αγοράσουν ενέργεια - Συνάντηση Κομισιόν με αυτοκινητοβιομήχανους
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε πολύ κακή απέναντί μας», είπε. «Τους πληρώνουμε για να τους φυλάμε στρατιωτικά και μας κοροϊδεύουν στο εμπόριο, οπότε αυτός δεν είναι καλός συνδυασμός»
Ντόναλν Τραμπ
Το Πεκίνο προτρέπει τη Shein να σταματήσει τη μεταφορά της παραγωγής της εκτός Κίνας μετά τους δασμούς Τραμπ
Το υπουργείο Εμπορίου  της Κίνας έχει επικοινωνήσει με τη Shein και άλλες εταιρείες για να τις αποθαρρύνει από το να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού με προμήθειες από άλλες χώρες
Το Πεκίνο προτρέπει τη Shein να σταματήσει τη μεταφορά της παραγωγής της εκτός Κίνας μετά τους δασμούς Τραμπ