Site icon NewsIT

TotalEnergies: Συμφωνία με την Τουρκία για παραδόσεις LNG έως το 2037

18.09.2024 | 12:42
TotalEnergies: Συμφωνία με την Τουρκία για παραδόσεις LNG έως το 2037

FILE PHOTO: The construction site of a planned liquefied natural gas (LNG) terminal is seen, ahead of a referendum on whether to relocate the terminal to protect the algal reef coast of Datan nearby, in Taoyuan, Taiwan November 25, 2021. Picture taken November 25, 2021. REUTERS/Fabian Hamacher/File Photo

Ο γαλλικός όμιλος TotalEnergies υπέγραψε μια «μακροπρόθεσμη» συμφωνία με την Τουρκία για παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε διάστημα δέκα ετών από το 2027, ανακοίνωσε σήμερα (18.9.2024) ο τούρκος υπουργός Ενέργειας.

«Υπογράψαμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία LNG ανάμεσα στην εθνική εταιρεία μας, την Botas, και την TotalEnergies», ανέφερε μέσω του X ο υπουργός Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ. «Με αυτή τη συμφωνία, η οποία θα ισχύει για 10 χρόνια από το 2027», διευκρίνισε, «δεκάξι φορτία LNG περίπου 1,6 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων θα παραδίδονται κάθε χρονιά».

«Οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες μας για LNG είναι μεγάλης σημασίας για να υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας των ενεργειακών προμηθειών της χώρας μας και της περιφέρειάς μας, για να αυξηθεί η διαφοροποίηση των πηγών μας και για να διασφαλισθεί η ευελιξία του εφοδιασμού μας σε ενέργεια», υπογράμμισε ο τούρκος υπουργός.

Η Τουρκία εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία, καθώς και από το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν.

Tags: ,

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version