Τρίτη, 16 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Trump Media: Ράλι άνω του 30% για τις μετοχές της εταιρείας του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας

Trump Media: Ράλι άνω του 30% για τις μετοχές της εταιρείας του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας
Φωτογραφία: Reuters

«Εκτοξεύονται» οι μετοχές της Trump Media στη συνεδρίαση της Wall Street χθες Δευτέρα (15.07.2024), στην πρώτη τους ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Η μετοχή της Trump Media, στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κερδίζουν άνω του 30%, δύο μόλις ημέρες μετά τον πυροβολισμό του στην Πενσυλβάνια.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο όγκος των συναλλαγών ήταν εξαιρετικά μεγάλος, με περισσότερες από 17 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας να αλλάζουν χέρια προσυνεδριακά, πριν από τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να οριστεί επίσημα ως υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αυτή την εβδομάδα, τραυματίστηκε από σφαίρα και νοσηλεύτηκε σε τοπικό νοσοκομείο της Πενσυλβάνια το Σάββατο (13.7.2024), αλλά πήρε εξιτήριο αργά της ίδιας ημέρας, μετά τους πυροβολισμούς.

Πριν από το «καμπανάκι» της έναρξης της διαπραγμάτευσης στη Wall Street, οι μετοχές της Trump Media είχαν φτάσει να σημειώνουν άνοδο ακόμα και 50%.

Ο CEO της Trump Media, Ντέβιν Νούνες, εξέφρασε τα «βαθύτατα συλλυπητήριά» του σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση στην Πενσυλβάνια και στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε στην εκδήλωση.

«Η κατάσταση απαιτεί μια γρήγορη, εμπεριστατωμένη ομοσπονδιακή έρευνα για να προσδιοριστούν όλες οι συνθήκες αυτής της δειλής επίθεσης και να εντοπιστεί αν εμπλέκονται επιπλέον πρόσωπα», ανέφερε ο Νούνες σε δήλωσή του το Σάββατο.

«Ζητώ επίσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει οποιουσδήποτε πόρους ασφαλείας ζητήσει ο πρόεδρος Τραμπ για να εγγυηθεί την ασφάλειά του», πρόσθεσε.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η απόπειρα δολοφονίας θα μπορούσε να καταστήσει πιο πιθανή μια νίκη του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις