Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

UniCredit: Με πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1,7 δισ. ευρώ «ανταμείβει» τους επενδυτές

UniCredit: Με πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1,7 δισ. ευρώ «ανταμείβει» τους επενδυτές
Φωτογραφία: Reuters

Η UniCredit ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να επαναγοράζει μετοχές αξίας 1,7 δισ. ευρώ (1,89 δισ. δολαρίων), καθώς υλοποιεί τη μεγαλύτερη επιστροφή προς τους επενδυτές μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η επαναγορά θα ξεκινήσει σήμερα (16.9.2024) και μπορεί να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UniCredit ενώ η Morgan Stanley θα ενεργήσει ως broker και θα αποφασίσει ανεξάρτητα για τις αγορές μετοχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel έχει δεσμευτεί να επιστρέψει 10 δισ. ευρώ στους μετόχους φέτος, τα περισσότερα μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών της Ευρώπης, σύμφωνα με τα αρχεία που εξέτασε το Bloomberg. Η UniCredit, η οποία αποκάλυψε αυτόν τον μήνα ότι μπορεί να ενδιαφέρεται για μια πιθανή εξαγορά της γερμανικής ανταγωνίστριας Commerzbank, δήλωσε ότι η αγορά του 9% του μεριδίου της στην γερμανική τράπεζα δεν θα επηρεάσει την πολιτική διανομής της.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία εποπτεύει τις τράπεζες της Ευρώπης, έχει εγκρίνει την επαναγορά μετοχών, δήλωσε η ιταλική τράπεζα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ενισχύουν τις πληρωμές τους μετά την ακολουθία αυξήσεων των επιτοκίων που ξεκίνησε η ΕΚΤ πριν από δύο χρόνια και εκτόξευσε τα κέρδη τους.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις