Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Αγωνία στη Wall Street για τις χρηματιστηριακές συνέπειες της καταδίκης Τραμπ

Αγωνία στη Wall Street για τις χρηματιστηριακές συνέπειες της καταδίκης Τραμπ
Φωτογραφία: Reuters

Ο αντίκτυπος της ιστορικής ετυμηγορίας για την ενοχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη αρχίσει να επηρεάζει τη Wall Street, σημειώνει το Bloomberg.

Από τα νομίσματα που διαπραγματεύονται όλο το εικοσιτετράωρο έως τις συναλλαγές μετοχών στις ΗΠΑ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street, τα περισσότερα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία -εκτός από τις μετοχές της Trump Media & Technology Group- ήταν σε μεγάλο βαθμό σταθερά μετά την απόφαση των ενόρκων της Νέας Υόρκης να κρίνουν τον Ντόναλντ Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες κακουργήματος.

Αλλά για τους traders, το ερώτημα τώρα είναι πώς η απόφαση θα επηρεάσει τις αγορές που έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τις αμερικανικές εκλογές του 2024 – στις οποίες ο Τραμπ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ιστορικό στο να αποσυντονίζει τις εγχώριες πολιτικές αναταραχές», δήλωσε ο Έντ Γιαρντένι (Ed Yardeni), ιδρυτής της Yardeni Research. «Ωστόσο, το πολιτικό κλίμα θα είναι σαφώς ακόμη πιο ασταθές μετά την ετυμηγορία Τραμπ, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τη μεταβλητότητα στη χρηματιστηριακή αγορά».

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις