Διεθνή

Αλβανία: Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται 800 τόνοι επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων

Αξιωματούχοι της Αλβανίας δηλώνουν ότι ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο 800 τόνοι υποτιθέμενων επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της χωρίς άδεια, με προορισμό τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς το ύποπτο φορτίο πρόκειται να αποσταλεί πίσω, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, ένα πλοίο της A.P. Moller-Maersk A/S που μετέφερε μέρος του ύποπτου φορτίου βιομηχανικών αποβλήτων από την Αλβανία ξεφόρτωσε τα εμπορευματοκιβώτια στη Σιγκαπούρη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αφού αρχικά πέρασε από το λιμάνι πριν κάνει διπλή επιστροφή για να δέσει σε μια ασυνήθιστη κίνηση.

Περίπου 40 εμπορευματοκιβώτια που περιβαλλοντικές ομάδες ισχυρίζονται ότι μεταφέρουν απόβλητα τοξικής σκόνης πρόκειται να μεταφερθούν σήμερα (19.8.2024) σε πλοίο της MSC Mediterranean Shipping Company που θα τα μεταφέρει πίσω στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης θαλάσσιων φορτίων της MSC.

Η Maersk δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές της Σιγκαπούρης και την MSC για την επιστροφή του φορτίου στην Αλβανία. Προς το παρόν, τα εμπορευματοκιβώτια πρόκειται να φτάσουν στο λιμάνι Gioia Tauro της Ιταλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης.

Άλλα 60 εμπορευματοκιβώτια με ύποπτα απόβλητα που βρίσκονται επί του παρόντος σε άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk – που αναμένεται στη Σιγκαπούρη αργότερα αυτό το μήνα – θα κατευθυνθούν επίσης πίσω στην Ευρώπη, δήλωσε η Maersk.

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ: Αναμένονται κόφτες στους κανόνες εταιρικής βιωσιμότητας υπό την πίεση της Γαλλίας και της Γερμανίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μειώσει τις απαιτήσεις της για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (ESG), καθώς η Γαλλία ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημη πρόταση
ΕΕ: Αναμένονται κόφτες στους κανόνες εταιρικής βιωσιμότητας υπό την πίεση της Γαλλίας και της Γερμανίας