Site icon NewsIT

Αυστραλία: Τα συνταξιοδοτικά ταμεία αυξάνουν τις «κλιματικές» επενδύσεις

10.09.2024 | 12:35
Αυστραλία: Τα συνταξιοδοτικά ταμεία αυξάνουν τις «κλιματικές» επενδύσεις

Δύο από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Αυστραλίας είναι τα τελευταία που αυξάνουν τις επενδύσεις που σχετίζονται με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει το Bloomberg.

Το Rest Super, ένα ταμείο με 80 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (54 δισεκατομμύρια δολάρια) υπό διαχείριση, έχει τοποθετήσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τα τελευταία δύο χρόνια σε τίτλους που συνδέονται με την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών. Η ανταγωνίστρια Hostplus επένδυσε σε παρόμοια στρατηγική νωρίτερα φέτος.

Τα δύο ταμεία προστίθενται στα μεγαλύτερα ομοειδή Colonial First State και Insignia Financial που επενδύουν σε αντασφαλίσεις καταστροφών. Τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Αυστραλίας κυνηγούν νέες επενδύσεις για τις εισροές άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας που εισπράττουν κάθε εβδομάδα.

Η αντασφάλιση φυσικών καταστροφών καλύπτει μια σειρά χρηματοοικονομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων ομολόγων που ανταμείβουν τους αγοραστές για την ανάληψη του κινδύνου της ασφαλιστικής αγοράς που συνδέεται με φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες, πυρκαγιές και σεισμούς. Εάν η καταστροφή χτυπήσει, οι κάτοχοι των ομολόγων πληρώνουν. Αν δεν συμβεί, θα αποκομίσουν υπερμεγέθεις αποδόσεις.

Τα ομόλογα που αφορούν σε φυσικές καταστροφές, τα οποία εκδίδονται από ασφαλιστές, αντασφαλιστές και κυβερνήσεις που αναζητούν ένα επιπλέον “μαξιλάρι” κάλυψης από καταστροφές, έχουν αποφέρει στους επενδυτές διψήφιες αποδόσεις. Παρόλα αυτά, η στρατηγική, όμως, αυτή συγκεντρώνει αμφιβολίες λόγω ανησυχιών σχετικά με τον υψηλό πήχη των πληρωμών.

 

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version