Site icon NewsIT

Εκλογές στη Γαλλία: Γιατί το οικονομικό πρόγραμμα της Λε Πεν απειλεί την ανεξαρτησία της χώρας

03.07.2024 | 17:49
Εκλογές στη Γαλλία: Γιατί το οικονομικό πρόγραμμα της Λε Πεν απειλεί την ανεξαρτησία της χώρας

Marine Le Pen, French far-right leader and far-right Rassemblement National (National Rally - RN) party candidate, deliver a speech after partial results in the first round of the early French parliamentary elections in Henin-Beaumont, France, June 30, 2024. REUTERS/Yves Herman

Τρεις επιφανείς Γάλλοι οικονομολόγοι, ο Ζαν Πιζανί Φερί, o Φιλίπ Αγιόν και η Αλεξάνδρα Ρουλέ, με κοινό τους άρθρο στην οικονομική εφημερίδα Les Echos επισημαίνουν τους κινδύνους που θα έρθουν σε περίπτωση νίκης του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για τους εξαιρετικά μεγάλους κινδύνους που θα απειλήσουν τόσο τη Γαλλία όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ειδικότερα επισημαίνουν ότι αν για παράδειγμα το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν εφαρμόσει αυτά που προτείνει για το μεταναστευτικό τότε σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες όπως η εστίαση και οι κατασκευές θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Αναφέρουν επίσης ότι σημαντικές επιπτώσεις θα υπάρξουν στο ευρωπαϊκό επίπεδο σε τομείς όπως η ενεργειακή αυτονομία, η αύξηση της παραγωγικότητας της βιομηχανίας και οι επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, συγκρίνοντας το οικονομικό πρόγραμμα του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λε Πεν με αυτό της Ανυπότακτης Γαλλίας οι τρεις οικονομολόγοι χαρακτηρίζουν το οικονομικό πρόγραμμα του αριστερού κόμματος «ριψοκίνδυνο και επιζήμιο», πλην όμως επισημαίνουν ότι το οικονομικό πρόγραμμα του Εθνικού Συναγερμού θα μειώσει την ελκυστικότητα της Γαλλίας για ξένες επενδύσεις, θα την οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση και σε τελευταία ανάλυση θα αποτελέσει πλήγμα για την ανεξαρτησία της χώρας.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version