Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

ΕΚΤ: Επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά ομολόγων

ΕΚΤ: Επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά ομολόγων

Διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη αγορά ομολόγων, καθώς οι αγορές προεξοφλούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις των επιτοκίων της.

Η ΕΚΤ θα μπορέσει πιθανότατα να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων άλλες δύο φορές φέτος, εφόσον οι πιέσεις στις τιμές επιβραδυνθούν σύμφωνα με τις προσδοκίες, υποστηρίζει η Κλάρα Ραπόζο, υποδιοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας.

Η κ. Ραπόζο υποστήριξε ότι η υποχώρηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό θα πρέπει να μετριάσει τη μισθολογική ζήτηση σε όλη την ευρωζώνη των 20 χωρών και ως εκ τούτου ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται το κόστος των υπηρεσιών θα πρέπει να επιβραδυνθεί.

Παρόλα αυτά, οι κεντρικοί τραπεζίτες εξακολουθούν να ανησυχούν ότι ο πληθωρισμός δεν έχει υποχωρήσει αρκετά. Οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΚΤ δείχνουν ότι ο στόχος του 2% θα επιτευχθεί μόνο στο τέλος του επόμενου έτους, ενώ οι μισθοί συνεχίζουν να εκπλήσσουν με μεγάλες αυξήσεις.

Στη δευτερογενή αγορά και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 140 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 83 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,46% έναντι 2,41% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,05%.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις