Site icon NewsIT

ΕΚΤ: Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό μειώθηκαν τον Απρίλιο

28.05.2024 | 12:47
ΕΚΤ: Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό μειώθηκαν τον Απρίλιο

FILE PHOTO: European Central Bank (ECB) president Christine Lagarde speaks during a press conference following the Governing Council's monetary policy meeting, in Frankfurt, Germany April 11, 2024. REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στη ευρωζώνη μειώθηκαν τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γεγονός που ενισχύει τα σχέδια για μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι τιμές εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 2,9% τους επόμενους 12 μήνες, από 3% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση της ΕΚΤ, σήμερα (28.5.2024). Αναφέρεται ότι αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Παράλληλα, ο δείκτης για την τριετία μειώθηκε επίσης στο 2,4% από 2,5%, έχοντας παραμείνει σε αυτό το επίπεδο για τέσσερις μήνες.

Με την πρώτη μείωση του κόστους δανεισμού στις 6 Ιουνίου να μοιάζει τελειωμένη υπόθεση, ορισμένοι αξιωματούχοι αρχίζουν να συζητούν τον ρυθμό των πιθανών επόμενων κινήσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version