Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ελβετία: Επενδυτές ομολόγων της Credit Suisse μηνύουν την χώρα για 82 εκατ. δολάρια

Ελβετία: Επενδυτές ομολόγων της Credit Suisse μηνύουν την χώρα για 82 εκατ. δολάρια

Μήνυσαν χθες (6.6.2024) την Ελβετία επενδυτές σε ομόλογα της Credit Suisse που καταστράφηκαν όταν η UBS διέσωσε την τράπεζα σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση της ελβετικής κυβέρνησης, διεκδικώντας περισσότερα από 82 εκατ. δολάρια σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η αγωγή είναι η τελευταία νομική διαμάχη κατά της Ελβετίας που διεξάγεται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σχετικά με την απομείωση των ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Οι κάτοχοι των πρόσθετων ομολόγων Tier 1 της Credit Suisse είδαν ουσιαστικά περίπου 17 δισ. δολάρια από τα ομόλογά τους να μηδενίζονται μετά την πώληση.

Εν τω μεταξύ, οι κοινοί μέτοχοι της τράπεζας πληρώθηκαν δισ. φράγκα όταν η Credit Suisse πωλήθηκε στην UBS, μια κίνηση που πολλοί επενδυτές είδαν ότι ανατρέπει τη σύμβαση των κεφαλαιαγορών, σύμφωνα με την οποία οι μέτοχοι απορροφούν πρώτοι τις ζημίες.

Η εντολή της Ελβετίας να μηδενίσει την αξία των AT1 ως μέρος της πώλησης της Credit Suisse στην UBS ήταν «παράνομη καταπάτηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των εναγόντων», γράφουν στην καταγγελία οι δικηγόροι της Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, εκπρόσωποι των ομολογιούχων.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις