Site icon NewsIT

Γαλλία: Αντλήθηκαν 10,5 δισ. ευρώ στην αγορά ομολόγων παρά την πολιτική αβεβαιότητα

20.06.2024 | 12:54
Γαλλία: Αντλήθηκαν 10,5 δισ. ευρώ στην αγορά ομολόγων παρά την πολιτική αβεβαιότητα

Close up computer monitor with rising yields and rates. financial business, mortgage rates, debt financing and banking industry.

Η πρώτη πώληση ομολόγων της Γαλλίας μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη εβδομάδα αντιμετωπίστηκε με σταθερή ζήτηση, ένα σημάδι ότι η πολιτική αβεβαιότητα δεν αποτρέπει τους νέους αγοραστές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι συγκέντρωσε 10,5 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασιών τριετών έως οκταετών ομολόγων την Πέμπτη (20.06.2024). Οι προσφορές συνολικά ήταν 2,41 φορές το συνολικό ποσό που τελικά εισπράχθηκε – σε γενικές γραμμές σε ευθυγράμμιση με τις 2,63 φορές και 2,37 φορές που παρατηρήθηκαν στις δύο προηγούμενες εκδόσεις ομολόγων παρόμοιων λήξεων.

Οι επενδυτές είχαν εστιάσει στα αποτελέσματα για να δουν αν οι αποδόσεις βρίσκονται κοντά σε επίπεδα που θα προσελκύσουν νέο χρήμα μετά από μία από τις πιο βίαιες περιπέτειες της γαλλικής αγοράς εδώ και δεκαετίες.

Funds όπως η Candriam και η BlueBay Asset Management ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι αποφεύγουν τους γαλλικούς τίτλους, σημειώνοντας ότι παραμένουν ευάλωτοι σε περαιτέρω απώλειες καθώς η χώρα οδηγείται στις κάλπες.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η στήριξη των προβληματικών δημόσιων οικονομικών της χώρας θα γίνει πιο δύσκολη εάν το κόμμα του Μακρόν – το οποίο υπολείπεται του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν στις δημοσκοπήσεις – χάσει έδαφος στο κοινοβούλιο. Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέπληξε τη Γαλλία για δημοσιονομικό έλλειμμα 5,5%, επίπεδο που υπερβαίνει κατά πολύ το όριο του 3% της ΕΕ.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version