Site icon NewsIT

Γαλλία: Η υποχώρηση του πληθωρισμού φέρνει πιο κοντά δεύτερη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ το Σεπτέμβριο

30.08.2024 | 12:01
Γαλλία: Η υποχώρηση του πληθωρισμού φέρνει πιο κοντά δεύτερη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ το Σεπτέμβριο

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2021 – ενισχύοντας την υπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια μετά από παρόμοιες επιβραδύνσεις στη Γερμανία και την Ισπανία.

Οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης (Γαλλία) αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με πέρυσι τον Αύγουστο, μετά από αύξηση του πληθωρισμού 2,7% τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα (30.08.24) η στατιστική υπηρεσία Insee. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg είχαν προβλέψει 2,1%.

Οι εκθέσεις για τον πληθωρισμό έρχονται στο φως της δημοσιότητας λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ συναντηθούν στη Φρανκφούρτη για να αποφασίσουν αν ο ηπιότερος πληθωρισμός είναι επαρκής για να τους επιτρέψει να μειώσουν περαιτέρω το κόστος δανεισμού μετά την πρώτη μείωση τον Ιούνιο.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι πρόσφατες τάσεις των τιμών, μαζί με την υποτονική οικονομική ανάπτυξη, θα ωθήσουν την ΕΚΤ να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων στο 3,5% από 3,75%.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version