Site icon NewsIT

Γερμανία – Volkswagen: Το SPD επιμένει στην προσωρινή εισαγωγή μίας ειδικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για τη γερμανική βιομηχανία

06.09.2024 | 11:53
Γερμανία – Volkswagen: Το SPD επιμένει στην προσωρινή εισαγωγή μίας ειδικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για τη γερμανική βιομηχανία

A general view of the Volkswagen headquarters, ahead of a Volkswagen's works council regular meeting with workers in Germany to discuss matters including progress on its cost-cutting drive, in Wolfsburg, Germany, September 3, 2024. REUTERS/Fabian Bimmer

Επανέφερε στο δημόσιο διάλογο την πρόταση του SPD για την εισαγωγή μίας βιομηχανικής τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια προσωρινά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία, Rolf Mützenich (Ρολφ Μίτζενιχ), με αφορμή την κρίση στην Volkswagen.

Ο Mützenich υπενθύμισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD είχε ζητήσει την προσωρινή εισαγωγή μιας βιομηχανικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για να βοηθηθούν οι γερμανικές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν διεθνώς. Η πρόταση αυτή παραμένει στο τραπέζι, τόνισε ο πολιτικός του SPD, ενώ μαίνεται η κρίση στο κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία, της Volkswagen.

Ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD θεωρεί ότι είναι γενικά αναγκαίο να προβληματιστεί κανείς για τα προβλήματα της γερμανικής οικονομίας.

Για παράδειγμα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ασχολείται δικαίως με τη διάσωση του ναυπηγείου Meyer Werft στο Papenburg με τα εργασιακά δικαιώματα ενισχύονται, επειδή η έδρα της εταιρείας επιστρέφει στη Γερμανία από το Λουξεμβούργο.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Rolf Mützenich, αναμένει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εμπλακεί στη σταθεροποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen.

«Νομίζω ότι ο υπουργός Οικονομίας θα μπορούσε να αναλάβει και εδώ δημιουργική δράση», δήλωσε ο Mützenich σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στο Groß Behnitz κοντά στο Nauen του Βρανδεμβούργου, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομίας Robert Habeck (Πράσινοι).

«Εμείς ως κοινοβούλιο, εμείς ως κοινοβουλευτική ομάδα του SPD, είμαστε διαθέσιμοι και εδώ, αν παραστεί ανάγκη», τόνισε ο πολιτικός του SPD. Περιμένουμε προτάσεις. Ο ίδιος προειδοποίησε να μην βλέπουμε τη VW μόνο ως ένα ζήτημα για την Κάτω Σαξονία.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version