Διεθνή

Γερμανία: Αναμένονται 12,6 δισ. ευρώ λιγότερα φορολογικά έσοδα έως το 2028

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένει 12,6 δισ. ευρώ λιγότερα φορολογικά έσοδα την πενταετία έως το 2028, από ό,τι εκτιμούσε τον Μάιο, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αγωνίζεται να αναπτυχθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι η τελευταία φορολογική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη δείχνει ότι η χώρα χρειάζεται μια στροφή. «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στα φορολογικά έσοδα που θα συνεχίσουν να ρέουν – χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Λίντνερ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος των φιλικών προς τις επιχειρήσεις Ελεύθερων Δημοκρατών. «Είναι καιρός να επικεντρωθούμε σε αυτό που θα επαναφέρει τη χώρα μας στο δρόμο της επιτυχίας: μια πραγματική στροφή προς έναν μεγαλύτερο δυναμισμό».

Η μείωση των αναμενόμενων φορολογικών εσόδων οφείλεται στην ασθενέστερη οικονομική παραγωγή, η οποία οδηγεί σε αποκλίσεις στις εκτιμήσεις.

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η αυξανόμενη επιμονή του Τραμπ στα έσοδα από δασμούς αυξάνει τις πιθανότητες εμπορικού πολέμου
Ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Τραμπ, δήλωσε ότι μια εισφορά 10% επί των εισαγωγών από την Κίνα που εισήχθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα θα αποφέρει «μεταξύ 500 δισ. και 1 τρισ. δολαρίων σε διάστημα 10 ετών
Ο Ντόναλντ Τραμπ