Site icon NewsIT

Γερμανία: Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη η πτώση των επενδυτικών προσδοκιών

17.09.2024 | 13:03
Γερμανία: Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη η πτώση των επενδυτικών προσδοκιών

Germany, Stock Market Data, Stock Market Crash, Stock Market and Exchange, Moving Down

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία της Γερμανίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μετά από νέες ενδείξεις εμβάθυνσης της κρίσης στον βασικό τομέα της μεταποίησης.

Ο δείκτης προσδοκιών που καταρτίζεται από το ινστιτούτο ZEW υποχώρησε στο 3,6 τον Σεπτέμβριο από 19,2 τον Αύγουστο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση (17.9.2024). Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια μικρή πτώση στο 17 και κανείς δεν προέβλεψε τέτοια πτώση. Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών μειώθηκε επίσης, στο -84,5. «Η ελπίδα για ταχεία βελτίωση της οικονομικής κατάστασης είναι εμφανώς εξασθενημένη», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Άχιμ Βάμπαχ (Achim Wambach). «Αν και η πτώση των οικονομικών προσδοκιών για την ευρωζώνη υποδηλώνει συνολική αύξηση της απαισιοδοξίας, η πτώση των προσδοκιών για τη Γερμανία είναι σημαντικά μεγαλύτερη».

Οι προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχουν σκοτεινιάσει μετά την εκπληκτική συρρίκνωση της παραγωγής κατά το δεύτερο τρίμηνο εν μέσω αδύναμων βιομηχανικών επιδόσεων. Οι καταναλωτές παραμένουν επίσης διστακτικοί στο να ανοίξουν το πορτοφόλι τους – ακόμη και όταν τα εισοδήματα αυξάνονται ταχύτερα από τις τιμές

Η Volkswagen, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της, ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει μια συμφωνία εργασίας δεκαετιών και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει εγχώρια εργοστάσια, επικαλούμενη μείωση της ζήτησης. Η ανταγωνίστρια BMW αναγκάστηκε να μειώσει τις προβλέψεις για τα κέρδη της λόγω της ανάκλησης 1,5 εκατομμυρίου αυτοκινήτων που διέθεταν πιθανώς ελαττωματικά φρένα. Εξάλλου και η Intel ανέβαλε ένα προγραμματισμένο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ κατά περίπου δύο χρόνια.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version