Διεθνή

Γερμανία: «Όχι» Bundesbank σε υψηλότερους ευρωπαϊκούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Bundesbank, Χόακιμ Νάγκελ (Joachim Nagel), με συνέντευξη του στη Handelsblatt, συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην επιβάλει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, την ίδια ώρα που η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ζητά συντονισμό με την ΕΕ ενάντια στην Κίνα.

“Η Κίνα είναι ένας πολύ σημαντικός εμπορικός εταίρος για την ΕΕ και η ΕΕ είναι σημαντική για την Κίνα”, αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανία, Nagel σε συνέντευξή του στην Handelsblatt και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

“Οι κανόνες και οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να είναι μια εναλλακτική λύση στην κλιμάκωση των αμοιβαίων δασμών”.

Στη συζήτηση για το φρένο χρέους που κατοχυρώνεται στο γερμανικό σύνταγμα, ο επικεφαλής της Bundesbank μπορεί να φανταστεί μια “μεταρρύθμιση προσανατολισμένη στη σταθερότητα”.

Αυτό θα επέτρεπε στη γερμανική κυβέρνηση να αναλάβει ελαφρώς υψηλότερο χρέος για επενδύσεις.

Ωστόσο, η πρόταση προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος πρέπει πρώτα να μειωθεί. Και “σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι το φρένο χρέους έχει εξυπηρετήσει καλά την οικονομία μας”, λέει ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Ο επικεφαλής της Bundesbank τοποθετείται επίσης σχετικά με την πολιτική επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την οποία ο Nagel συνδιαμορφώνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Ο Νάγκελ θεωρεί ότι μια πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι “εύλογη” όπως έχουν τα πράγματα. Ο Nagel αποκαλύπτει επίσης την εκτίμησή του για τις περαιτέρω προοπτικές της στροφής των επιτοκίων, του πληθωρισμού και των μισθών.

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ: Αναμένονται κόφτες στους κανόνες εταιρικής βιωσιμότητας υπό την πίεση της Γαλλίας και της Γερμανίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μειώσει τις απαιτήσεις της για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (ESG), καθώς η Γαλλία ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημη πρόταση
ΕΕ: Αναμένονται κόφτες στους κανόνες εταιρικής βιωσιμότητας υπό την πίεση της Γαλλίας και της Γερμανίας