Site icon NewsIT

Γιατί η Ρωσία σχεδιάζει περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου έως και το 2025

24.07.2024 | 16:44
Γιατί η Ρωσία σχεδιάζει περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου έως και το 2025

Rise in gasoline prices concept with double exposure of digital screen with financial chart graphs and oil pumps on a field

Η Ρωσία σχεδιάζει επιπλέον περικοπές στην παραγωγή αργού πετρελαίου για να αντισταθμίσει την άντληση πάνω από την ποσόστωσή της στον ΟΠΕΚ+ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2024 και στη συνέχεια την περίοδο Μαρτίου – Σεπτεμβρίου του 2025, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι αντισταθμιστικές περικοπές θα γίνουν για να ληφθούν υπόψη οι υπερπαραγωγές πετρελαίου που σημειώθηκαν από τον Απρίλιο, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας σε δήλωση στο Telegram, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το πόσα επιπλέον βαρέλια έχει αντλήσει η χώρα κατά τη διάρκεια της περιόδου.

«Η Ρωσία υπερπαρήγαγε τον Ιούνιο, αλλά κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, το επίπεδο παραγωγής μειώνεται», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Η Ρωσία θα επιλύσει το ζήτημα της υπερπαραγωγής τον Ιούλιο και θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της».

Η Ρωσία, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του, υπήρξε επίσης ένας από τους κύριους υστερούντες της ομάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας προμήθειας που αποσκοπεί στη στήριξη των παγκόσμιων τιμών.

Από την έναρξη της συνεργασίας της με τον ΟΠΕΚ, η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα λόγω της γεωλογίας των πετρελαιοπηγών της και των κλιματικών συνθηκών.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version