Site icon NewsIT

Η Bank of America κατρακυλάει μετά από ξεπούλημα μετοχών από την Berkshire του Γουόρεν Μπάφετ

20.08.2024 | 19:00
Η Bank of America κατρακυλάει μετά από ξεπούλημα μετοχών από την Berkshire του Γουόρεν Μπάφετ

Los Angeles, United States - November 16, 2022: A picture of the Los Angeles Bank of America Downtown building at night.

Η Bank of America κατρακύλησε μετά την πώληση μετοχών αξίας άνω των 550 εκατ. δολαρίων από την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, συρρικνώνοντας περαιτέρω τη συμμετοχή της εταιρείας στην τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 3,4% σήμερα (20.8.2024), η χειρότερη επίδοση στον τραπεζικό δείκτη KBW. Ο Μπάφετ έχει μειώσει το μακροχρόνιο μερίδιό του στην Bank of America φέτος, γνωστοποιώντας την τελευταία πώληση αργά τη Δευτέρα.

Ο Μπάφετ πούλησε σχεδόν 14 εκατ. μετοχές σε τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης ενώ ο όμιλος διέθεσε περίπου 100 εκατ. μετοχές σε ένα σερί πωλήσεων που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. Η Berkshire συνεχίζει να κατέχει περισσότερες από 900 εκατ. μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος με έδρα τη Σάρλοτ και η μετοχή της BofA παραμένει σε άνοδο 16% το 2024.

Ένα ρυθμιστικό έγγραφο για τις συμμετοχές του ομίλου στο τέλος του δεύτερου τριμήνου έδειξε ότι ο Μπάφετ είχε μειώσει περίπου στο μισό το μερίδιό του στην Apple, ενώ είχε προσθέσει μια θέση στην εταιρεία λιανικής πώλησης καλλυντικών Ulta Beauty.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version