Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η Deutsche Bank θα αγοράσει αεροπορικά δάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ από τη NordLB

Η Deutsche Bank θα αγοράσει αεροπορικά δάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ από τη NordLB

Η Deutsche Bank συμφώνησε να αγοράσει περίπου 1,7 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολάρια) σε αεροπορικά δάνεια από τη NordLB, η οποία αποχωρεί από τον τομέα για να επικεντρωθεί σε τομείς όπως η χρηματοδότηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η συμφωνία  αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η Deutsche Bank θα αρχίσει να αναλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία από τα τέλη του Ιουνίου, αφού επικρατήσει σε διαδικασία υποβολής προσφορών, ανέφερε η NordLB σε ανακοίνωσή της σήμερα (17.6.2024), η οποία δεν αποκάλυψε την τιμή της συμφωνίας αγοράς των δανείων, σύμφωνα με το Bloomberg.  Ο πωλητής, του οποίου το συνολικό χαρτοφυλάκιο αερομεταφορών ανέρχεται σε περίπου 2,8 δισ. ευρώ, θα εκκαθαρίσει το υπόλοιπο 1,1 δισ. ευρώ με την πάροδο του χρόνου.

Το Bloomberg ανέφερε τον Οκτώβριο ότι η NordLB εξέταζε επιλογές για το χαρτοφυλάκιο χρηματοδότησης της αεροπορίας της, συμπεριλαμβανομένης της μερικής ή πλήρους πώλησης. Μία από τις λεγόμενες Landesbanks της Γερμανίας, η τράπεζα χρειάστηκε να διασωθεί το 2019, αφού επλήγη από προβληματικά δάνεια προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ενώ η τράπεζα είχε περιορίσει το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο, διατήρησε τις δραστηριότητές της με τον αεροπορικό τομέα.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις