Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

Η JPMorgan θα ποντάρει στα φάρμακα απώλειας βάρους με νέο venture-capital fund

Η JPMorgan θα ποντάρει στα φάρμακα απώλειας βάρους με νέο venture-capital fund

Συγκέντρωσε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια για ένα venture-capital fund βιοτεχνολογίας, ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της JPMorgan,

Συγκεκριμένα, το venture-capital fund βιοτεχνολογίας της JPMorgan θα ποντάρει στην πιο καυτή γωνιά της υγειονομικής περίθαλψης: τα φάρμακα για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το fund έκλεισε αυτόν τον μήνα και «οι τρεις πρώτες επιλογές είναι η παχυσαρκία, η παχυσαρκία και η παχυσαρκία», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Steve Squinto, επικεφαλής επενδύσεων της ομάδας βιοεπιστημών της μονάδας.

Τα GLP-1, όπως είναι γνωστά τα φάρμακα για την απώλεια βάρους, «είναι όλη η μόδα» και το πεδίο είναι «ορθάνοιχτο», δήλωσε ο Squinto. «Αυτό έχει την ευκαιρία να είναι μια κομβική στιγμή στη φαρμακευτική βιομηχανία».

Η νέα κατηγορία φαρμάκων για την απώλεια βάρους έχει εκτοξευθεί σε δημοτικότητα τους τελευταίους μήνες, με την αύξηση της ζήτησης να προκαλεί ελλείψεις. Η Novo Nordisk A/S και η Eli Lilly & Co. διοικούν επί του παρόντος το πεδίο και, όπως το βλέπει η JPMorgan, αυτό παρουσιάζει ένα άνοιγμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις