Τετάρτη, 26 Ιουν.
29oC Αθήνα

Η Nvidia γίνεται η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο ξεπερνώντας την Microsoft

Η Nvidia γίνεται η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο ξεπερνώντας την Microsoft

Το αμείλικτο ράλι της Nvidia έχει ωθήσει την κεφαλαιοποίηση του γίγαντα των ημιαγωγών πάνω από τους ανταγωνιστές στην τεχνολογία με mega cap, βοηθώντας την να κατακτήσει τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι μετοχές αυξήθηκαν έως και 4% σε περίπου 3,3 τρισ. δολάρια σήμερα (18.6.2024), εκτοξεύοντάς την εταιρεία πάνω από τη Microsoft και την Apple. Οι κορυφαίες μετοχές κονταροχτυπιόντουσαν όλο το μήνα για την pole position, με την Nvidia να ξεπερνάει τους ομολόγους της στον τομέα της μεγάλης τεχνολογίας.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Nvidia ξεπέρασε την Apple σε αξία αγοράς για πρώτη φορά από το 2002, και οι δύο εταιρείες πήγαιναν μπρος-πίσω στην κατάταξη τις τελευταίες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ξεπέρασε επίσης τη Microsoft για να διαπραγματευτεί για λίγο την πρώτη θέση.

Η κατάταξη αυτή αποτελεί άλλη μια υπενθύμιση ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί την κορυφαία εστίαση πολλών επενδυτών. Η Nvidia θεωρείται ως ο μεγαλύτερος και πρώτος ωφελημένος από την τεχνολογία, καθώς κυριαρχεί στην αγορά με τα περιζήτητα τσιπ της που βοηθούν στην τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων που εκτελούν πολύπλοκες υπολογιστικές εργασίες που απαιτούνται από τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η ζήτηση για τους επιταχυντές της H100 αυξάνεται κατακόρυφα και βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας κατασκευής τσιπ κατά περισσότερο από 125% πέρυσι.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις