Site icon NewsIT

Η Φινλανδία απαγορεύει στους Ρώσους να αγοράζουν ακίνητα

02.09.2024 | 15:35
Η Φινλανδία απαγορεύει στους Ρώσους να αγοράζουν ακίνητα

Russia vs Finland concept flags on a cracked wall. Finland and Russia political conflict, war crisis, economy relationship, trade concept

Στα σχέδια της Φινλανδίας είναι να απαγορεύσει στους Ρώσους να αγοράζουν ακίνητα στο έδαφός της, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2.9.2024) ο υπουργός Άμυνας της σκανδιναβικής αυτής χώρας Άντι Χακάνεν.

Ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας παρουσίασε μια πρόταση για να σταματήσουν οι Ρώσοι να κάνουν οποιεσδήποτε αγορά ακινήτου στο έδαφος του νέου μέλους του ΝΑΤΟ που μοιράζεται τα μακρύτερα χερσαία σύνορα με τον ανατολικό του γείτονα. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο πριν από το τέλος του έτους.

«Σήμερα στέλνουμε προς διαβούλευση μια πρόταση, η οποία αποσκοπεί στην απαγόρευση συναλλαγών για ακίνητα με ρωσική προέλευση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Η απαγόρευση, ωστόσο, θα έχει και εξαιρέσεις -όπως πρόσθεσε ο ίδιος- καθώς οι πολίτες με διπλή υπηκοότητα και οι Ρώσοι μόνιμοι κάτοικοι Φινλανδίας θα εξακολουθήσουν να μπορούν να αγοράζουν ακίνητα στη σκανδιναβική χώρα.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version