Site icon NewsIT

Η Γερμανία σχεδιάζει να πουλήσει έως και 5% της Commerzbank – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον πωλήσεων

04.09.2024 | 13:25
Η Γερμανία σχεδιάζει να πουλήσει έως και 5% της Commerzbank – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον πωλήσεων

FILE PHOTO: A company logo is pictured at the headquarters of Germany's Commerzbank AG during the annual results news conference in Frankfurt, Germany, February 13, 2020. REUTERS/Ralph Orlowski/File Photo

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να πουλήσει έως και το 5% της Commerzbank ως πρώτο βήμα σε μια διαδικασία πωλήσεων, καθώς εκμεταλλεύεται το πρόσφατο ράλι των μετοχών για να δρομολογήσει την έξοδο από την τράπεζα που διέσωσε πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Γερμανία στοχεύει αρχικά στην πώληση του 3% έως 5% της Commerzbank, η οποία έχει ως έδρα τη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Αυτή η πώληση θα μπορούσε να γίνει ακόμα και αυτόν τον μήνα, με περισσότερες πωλήσεις να είναι πιθανές σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το Βερολίνο κατέχει σήμερα περίπου το 16,5% της Commerzbank, αξίας περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Ο κρατικός οργανισμός ο οποίος διαχειρίζεται τις συμμετοχές του Δημοσίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να μειώσει την επένδυση, χωρίς να γνωστοποιήσει κατά πόσο.

Η Commerzbank υποχώρησε έως και 2,3% σήμερα στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, περιορίζοντας τα κέρδη του τελευταίου έτους στο 25%. Όπως και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, η εταιρεία έχει αποκομίσει οφέλη από τη σειρά αυξήσεων των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Αυτή η ώθηση θα εξασθενίσει, καθώς η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος, όταν συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Η προβληματική οικονομία της Γερμανίας, επίσης, δεν προσφέρει ευνοϊκότερες συνθήκες για τις τράπεζες.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version