Διεθνή

Η Λιθουανία ενισχύει την ασφάλεια του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ενόψει της αποσύνδεσης από τη Ρωσία

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας ζήτησε από την αστυνομία να φυλάει τη γραμμή σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας με την Πολωνία

Tην ασφάλεια του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα (8.01.2024) ότι ενδυναμώνει η Λιθουανία, ενόψει της αποσύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής της Βαλτικής από το δίκτυο που μοιράζεται με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Γκιντάουτας Πάλουσκας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την αστυνομία να φυλάει τη γραμμή σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας με την Πολωνία μετά της απόπειρες που έγιναν για να διακοπεί η προγραμματισμένη αποσύνδεση τον επόμενο μήνα.

«Βλέπουμε πολύ καθαρά και τις ξεκάθαρες απόπειρες των αντιπάλων να διακόψουν αυτή την διαδικασία. Αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία των υποδομών μας», ανέφερε ο Πάλουσκας σε δηλώσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η αυξανόμενη επιμονή του Τραμπ στα έσοδα από δασμούς αυξάνει τις πιθανότητες εμπορικού πολέμου
Ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Τραμπ, δήλωσε ότι μια εισφορά 10% επί των εισαγωγών από την Κίνα που εισήχθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα θα αποφέρει «μεταξύ 500 δισ. και 1 τρισ. δολαρίων σε διάστημα 10 ετών
Ο Ντόναλντ Τραμπ