Site icon NewsIT

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα

03.10.2024 | 16:33
ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα

Someone completing an unemployment benefits form.

Ο αριθμός των πολιτών των ΗΠΑ που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε ελαφρώς σε μόλις 225.000, επιβεβαιώνοντας ότι οι απολύσεις παραμένουν εκπληκτικά χαμηλές, παρόλο που πολλές εταιρείες έχουν σταματήσει τις προσλήψεις.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στις 225.000 τις επτά ημέρες που έληξαν στις 28 Σεπτεμβρίου από 219.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Το χαμηλό επίπεδο απολύσεων έχει κρατήσει το ποσοστό ανεργίας από το να αυξηθεί τόσο πολύ παρά τη μεγάλη επιβράδυνση των προσλήψεων.

Οι επιχειρήσεις αφήνουν κυρίως τις θέσεις να μείνουν ακάλυπτες μετά την αλλαγή θέσης εργασίας, τη συνταξιοδότηση ή την αποχώρηση εργαζομένων για άλλους λόγους.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι οι νέες αιτήσεις θα ανέρχονταν σε 220.000, με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Ο αριθμός των ατόμων που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στο 1,83 εκατομμύριο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Αυτές οι λεγόμενες διαρκείς αιτήσεις αυξήθηκαν σταδιακά το τελευταίο έτος, επειδή οι άνθρωποι που χάνουν μια θέση εργασίας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βρουν άλλη.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version