Site icon NewsIT

Ισραήλ: Βουτιά στο σεκέλ μετά τη δολοφονία Χανίγια, η μεγαλύτερη των τελευταίων 2 ετών – Ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων

31.07.2024 | 13:44
Ισραήλ: Βουτιά στο σεκέλ μετά τη δολοφονία Χανίγια, η μεγαλύτερη των τελευταίων 2 ετών – Ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων

1 Israeli shekel coin on the background of a stack of gold coins

Μαζικό ξεπούλημα σημειώνεται στο εθνικό νόμισμα του Ισραήλ, σεκέλ, καθώς καταγράφεται το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων δύο ετών, το οποίο μάλιστα εντάθηκε μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Οι επενδυτές ανησυχούν πως θα υπάρξει γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά την δολοφονία του Χανίγια, η οποία και αποδίδεται στο Ισραήλ, οδηγώντας έτσι το νόμισμα τους σε κατρακύλα έως και 1,2% στα 3,7886 ανά δολάριο.

Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις το πτωτικό σερί φτάνει στο 3,3%, που είναι και η χειρότερη επίδοση για νόμισμα παγκοσμίως φέτος μετά το αιθιοπικό μπιρ. Την ίδια στιγμή η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Ισραήλ αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 4,97%.

Παρά την 10μηνη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ και Χαμάς, οι επενδυτές προσέβλεπαν σε παύση της σύγκρουσης, συγκρατώντας το ισραηλινό νόμισμα, τις μετοχές και τα ομόλογα της χώρας. Ωστόσο, καθώς η κατάσταση εκτραχύνεται υποχωρεί η αισιοδοξία των επενδυτών για μια γρήγορη επίλυση της διαμάχης, πυροδοτώντας ραγδαία επιδείνωσης της θέσης του Ισραήλ στις αγορές.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version