Διεθνή

Κίνα: Αντέστρεψε τις απώλειες το γουάν μετά τη στήριξη της κεντρικής τράπεζας

Aναστροφή των απωλειών σημείωσε την Δευτέρα (25.3.2024) το νόμισμα της Κίνας έναντι του δολαρίου, μετά από την «βουτιά» της προηγούμενης εβδομάδας.

Το γουάν της Κίνας μείωσε τις απώλειες έναντι του δολαρίου αφού η κεντρική τράπεζα σηματοδότησε την υποστήριξή της προς το νόμισμα μέσω μιας ισχυρότερης από την αναμενόμενη ημερήσιας ισοτιμίας αναφοράς.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας καθόρισε τη Δευτέρα ισοτιμία του γουάν στα 7,0996 ανά δολάριο έναντι 7,2222 που προέβλεπαν οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg – η μεγαλύτερη τάση ενίσχυσης από τον Νοέμβριο.

Το γουάν στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε άνοδο έως και 0,5% στα 7,1902 ανά δολάριο, τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο. Οι κρατικές τράπεζες στην ηπειρωτική Κίνα «ξεφορτώθηκαν» δολάρια ενώ υπήρχαν ενδείξεις στενότητας στη ρευστότητα του offshore γουάν, γεγονός που επίσης στήριξε το νόμισμα.

Το νόμισμα της Κίνας αποτελεί πηγή σταθερότητας στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος και σημείο αναφοράς για τους περιφερειακούς ομολόγους του. Ενδεχόμενο μήνυμα από τους αξιωματούχους ότι είναι ανοιχτοί στο να αφήσουν το γουάν να αποδυναμωθεί ενέχει τον κίνδυνο να αυξηθεί η μεταβλητότητα που μπορεί να μεταφερθεί στις περιφερειακές και παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος.

Το χερσαίο γουάν υποχώρησε περισσότερο από δύο μήνες την Παρασκευή (22.3.2024), καθώς οι επενδυτές πόνταραν στο ότι ο καθορισμός της ισοτιμίας της ημέρας έδειξε ότι οι αξιωματούχοι ήταν ανοιχτοί σε μια υποτίμηση. Αποδυναμώθηκε μέσω του στενά παρακολουθούμενου επιπέδου των 7,20 έναντι του δολαρίου, το οποίο είχε λειτουργήσει ως βασική στήριξη από τον Νοέμβριο. Το νόμισμα διαπραγματευόταν γύρω στο 7,2020 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πεκίνο.

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ: Αναμένονται κόφτες στους κανόνες εταιρικής βιωσιμότητας υπό την πίεση της Γαλλίας και της Γερμανίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μειώσει τις απαιτήσεις της για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (ESG), καθώς η Γαλλία ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημη πρόταση
ΕΕ: Αναμένονται κόφτες στους κανόνες εταιρικής βιωσιμότητας υπό την πίεση της Γαλλίας και της Γερμανίας