Site icon NewsIT

Κίνα: Αυξήθηκαν τα κέρδη της βιομηχανίας τον Ιούνιο παρά την ασθενή οικονομική ανάκαμψη

27.07.2024 | 14:36
Κίνα: Αυξήθηκαν τα κέρδη της βιομηχανίας τον Ιούνιο παρά την ασθενή οικονομική ανάκαμψη

Τα κέρδη της βιομηχανίας της Κίνας αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία το Σάββατο (27.07.2024), παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πτώση του καταναλωτικού κλίματος εν μέσω μιας ασταθούς οικονομικής ανάκαμψης.

Η αύξηση των κερδών της βιομηχανίας κατά 3,6% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα ακολούθησε την αύξηση κατά 0,7% τον Μάιο, ενώ τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 3,5%, επιταχυνόμενα από την αύξηση κατά 3,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας.

Τα θετικά στοιχεία ήρθαν σε αντίθεση με την επιβράδυνση της οικονομίας, η οποία έχασε τις προβλέψεις το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το καταναλωτικό κλίμα ήταν δυσμενές εν μέσω των προβλημάτων της αγοράς εργασίας και της παρατεταμένης ύφεσης της αγοράς κατοικίας.

Περίπου οι μισές από τις περισσότερες από τις 10 εισηγμένες στο χρηματιστήριο της ηπειρωτικής Κίνας εταιρείες αλκοολούχων ποτών που είχαν δημοσιεύσει προβλέψεις για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου ανέμεναν ζημιογόνο πρώτο εξάμηνο.

Ωστόσο, παρά τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις με τη Δύση, οι εταιρείες οπτικών πομποδεκτών Zhongji Innolight και Suzhou TFC Optical Communication προέβλεψαν πολλαπλάσια αύξηση των κερδών του πρώτου εξαμήνου, καθώς οι δύο προμηθευτές του αμερικανικού γίγαντα τσιπ Nvidia αποδεικνύονται οι μεγάλοι κερδισμένοι από την παγκόσμια ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι κρατικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν κέρδη αυξημένα κατά 0,3% το πρώτο εξάμηνο, οι ξένες επιχειρήσεις κατέγραψαν αύξηση 11%, ενώ οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα κατέγραψαν αύξηση 6,8%.

Οι αριθμοί βιομηχανικών κερδών καλύπτουν επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα τουλάχιστον 20 εκατ. γιουάν (2,75 εκατ. δολάρια) από τις κύριες δραστηριότητές τους.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version