Τρίτη, 27 Αυγ.
29oC Αθήνα

Κίνα: Αυξήθηκαν τα βιομηχανικά κέρδη παρά την αδύναμη εγχώρια ζήτηση

Κίνα: Αυξήθηκαν τα βιομηχανικά κέρδη παρά την αδύναμη εγχώρια ζήτηση

Οι βιομηχανικές εταιρείες της Κίνας κατέγραψαν υψηλότερα κέρδη τον Ιούλιο του 2024, παρά την επίμονα αδύναμη εγχώρια ζήτηση.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας αυξήθηκαν κατά 4,1% τον Ιούλιο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, μετά από αύξηση 3,6% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του Πεκίνου.

Αν και τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,5% το α’ εξάμηνο του 2024 (Ιανουάριος – Ιούνιος), αυξήθηκαν ελαφρώς στο 3,6% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με σημερινή (27.8.2024) δημοσίευση της Handelsblatt.

Τα στοιχεία δίνουν ελπίδες για βελτίωση της δυναμικής, αφού τα προηγούμενα οικονομικά στοιχεία τον Αύγουστο ήταν μάλλον δυσοίωνα.

Ωστόσο, οι ασθενέστερες εξαγωγές τον Ιούλιο υποδεικνύουν προβλήματα στην καθοδηγούμενη από τις εξαγωγές ανάκαμψη και αυξάνουν τις ανησυχίες για την αδύναμη εγχώρια ζήτηση. Επιπλέον, ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια.

Λόγω της αδύναμης ζήτησης, της συνεχιζόμενης κρίσης των ακινήτων και των ανησυχιών για την απασχόληση, η κυβέρνηση του Πεκίνου σχεδιάζει να επικεντρώσει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας της περισσότερο στην κατανάλωση.

Ο πρωθυπουργός Li Qiang ανακοίνωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις αρχές του μήνα ότι θέλει να δώσει ώθηση στην οικονομία εστιάζοντας στην κατανάλωση.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις