Site icon NewsIT

Κίνα: Η οικονομία αναπτύχθηκε με τον χειρότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε τριμήνων

15.07.2024 | 09:40
Κίνα: Η οικονομία αναπτύχθηκε με τον χειρότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε τριμήνων

Customers shop at a discount clothing shop in Beijing, China July 14, 2024. REUTERS/Tingshu Wang

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με τον χειρότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε τριμήνων, καθώς οι προσπάθειες για την τόνωση των δαπανών των καταναλωτών απέτυχαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το AEΠ της Κίνας διευρύνθηκε κατά 4,7% (έναντι πρόβλεψης 5,1%) το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 2022, δείχνοντας ότι μια πληθώρα κυβερνητικών προσπαθειών για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης έχουν κάνει ελάχιστα για την αναζωογόνηση των Κινέζων καταναλωτών.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί μεγαλύτερες πολιτικές ενισχύσεις για να επιτύχει τον ετήσιο στόχο της για ανάπτυξη γύρω στο 5% μετά τα απογοητευτικά στοιχεία του δεύτερου τριμήνου», δήλωσε ο Xiaojia Zhi, οικονομολόγος της Credit Agricoleστο Χονγκ Κονγκ. «Η αυξανόμενη πιθανότητα του Τραμπ 2.0 σημαίνει επίσης ότι η Κίνα θα χρειαστεί πρόσθετες προσπάθειες πολιτικής για να ενισχύσει εγκαίρως την εγχώρια ζήτηση, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι μείωσης της εξωτερικής ζήτησης».

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version