Site icon NewsIT

Κίνα: Ξεκίνησαν οι έρευνες αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές χοιρινού, ως απάντηση στους ευρωπαϊκούς δασμούς

17.06.2024 | 11:18
Κίνα: Ξεκίνησαν οι έρευνες αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές χοιρινού, ως απάντηση στους ευρωπαϊκούς δασμούς

Close up shot of butcher cutting a block of por with an electric saw - People at work concepts

Η Κίνα ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ του Πεκίνου και των Βρυξελλών αυξάνονται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η έρευνα ξεκίνησε σήμερα (17.06.24), σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη υπερπόντια αγορά χοιρινού κρέατος της ΕΕ, αν και ο όγκος των εξαγωγών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της εγχώριας υπερπροσφοράς και των χαμηλών τιμών.

Η αξία του εμπορίου ήταν 1,83 δισ. δολάρια πέρυσι, με τους κτηνοτρόφους στην Ισπανία, τη Δανία και τις Κάτω Χώρες να είναι οι μεγαλύτεροι δικαιούχοι.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα μικρό μέρος του συνολικού εμπορίου με το μπλοκ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Κίνα εισήγαγε πέρυσι αγαθά αξίας 282 δισ. δολαρίων από την ΕΕ.

Η έρευνα θα θεωρηθεί ως απάντηση του Πεκίνου σε παρόμοιες έρευνες που διεξάγει η ΕΕ, η οποία εξετάζει τις κινεζικές επιδοτήσεις σε μια σειρά από βιομηχανίες και θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τον Ιούλιο. Τον Ιανουάριο, η Κίνα ανακοίνωσε έρευνα αντιντάμπινγκ για το ευρωπαϊκό κονιάκ.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version