Site icon NewsIT

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θέλει χρόνο για να εκτιμήσει τις αβεβαιότητες για τον πληθωρισμό

02.07.2024 | 09:50
Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θέλει χρόνο για να εκτιμήσει τις αβεβαιότητες για τον πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει ακόμη επαρκείς αποδείξεις ότι οι απειλές για τον πληθωρισμό έχουν περάσει, δήλωσαν η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ και ο κορυφαίος οικονομολόγος της – τροφοδοτώντας τις προσδοκίες ότι οι αξιωματούχοι θα κάνουν ένα διάλειμμα από τη μείωση των επιτοκίων αυτό το μήνα.

Με την αγορά εργασίας της ευρωζώνης εύρωστη, η ΕΚΤ έχει χρόνο να αξιολογήσει τις εισερχόμενες πληροφορίες, δήλωσε η Λαγκάρντ χθες (1.7.2024) στη Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου άνοιξε το ετήσιο φόρουμ της ΕΚΤ για τις κεντρικές τράπεζες. Μιλώντας σήμερα (2.7.2024) στην τηλεόραση του Bloomberg, ο επικεφαλής οικονομολόγος Φίλιπ Λέιν δήλωσε ότι η μέτρηση του πληθωρισμού του Ιουνίου δεν θα είναι αρκετή για την πλήρη αξιολόγηση των τιμών των υπηρεσιών που παρακολουθούνται στενά.

«Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε αρκετές αβεβαιότητες όσον αφορά τον μελλοντικό πληθωρισμό, ιδίως όσον αφορά το πώς θα εξελιχθεί η σύνδεση κερδών, μισθών και παραγωγικότητας και αν η οικονομία θα πληγεί από νέα σοκ από την πλευρά της προσφοράς», δήλωσε η Λαγκάρντ. «Θα χρειαστεί χρόνος για να συγκεντρώσουμε επαρκή στοιχεία ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι οι κίνδυνοι πληθωρισμού πάνω από τον στόχο έχουν παρέλθει».

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version