Διεθνή

Μediobanca: Πρόταση ύψους 6,3 δισ. ευρώ για εξαγορά της Banca Generali

Οι μετοχές της Banca Generali κέρδισαν έως και 9,6% μετά το άνοιγμα στο Μιλάνο σήμερα

Η Mediobanca υπέβαλε προσφορά ύψους 6,3 δισ. ευρώ (7,2 δισ. δολαρίων) για τον κλάδο διαχείρισης περιουσίας της ιταλικής ασφαλιστικής Assicurazioni Generali, ανοίγοντας μια πιθανή στρατηγική άμυνας για την τράπεζα με έδρα το Μιλάνο, εν μέσω του εντεινόμενου κύματος συμφωνιών στην Ιταλία.

Η Mediobanca, η οποία η ίδια αντιμετωπίζει προσφορά εξαγοράς από την Banca Monte dei Paschi di Siena, προσφέρεται να πληρώσει για τη συμφωνία ανταλλάσσοντας τις μετοχές της στην τράπεζα Generali, ανέφερε σε ανακοίνωσή της νωρίς σήμερα (28.4.2025), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η Mediobanca είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της μητρικής Banca Generali. Μέσω της επιρροής της επί της Generali, η Mediobanca υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Alberto Nagel, έχει καταστεί βασικός παίκτης στη σειρά αλληλένδετων συμφωνιών που εκτυλίσσονται στην Ιταλία από πέρυσι.

Η προσφορά για την Banca Generali δίνει στους μετόχους μια περαιτέρω επιλογή για ανάπτυξη εκτός από τη συμφωνία Monte Paschi, στην οποία αντιτίθεται η τράπεζα.

Οι μετοχές της Banca Generali κέρδισαν έως και 9,6% μετά το άνοιγμα στο Μιλάνο σήμερα. Οι μετοχές της Mediobanca σημείωσαν άνοδο 1%.

Η σχέση ανταλλαγής για τις μετοχές της τράπεζας Generali έχει οριστεί σε 1,70 μετοχές της Assicurazioni Generali, εκτός μερίσματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mediobanca.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Ο Γκίντος της ΕΚΤ προειδοποιεί για κίνδυνο «άτακτης» αγοράς εν μέσω εμπορικών αναταραχών
Μιλώντας σε νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γκίντος προειδοποίησε ότι παρά το ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα στην περιοχή, οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να θεωρούν τίποτα δεδομένο
Ο Λουίς ντε Γκίντος