Site icon NewsIT

Μελόνι: «Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους» στην Ιταλία

09.10.2024 | 19:11
Μελόνι: «Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους» στην Ιταλία

Prime Minister of Italy Giorgia Meloni addresses the "Summit of the Future" in the General Assembly hall at United Nations headquarters in New York City, U.S., September 23, 2024. REUTERS/David Dee Delgado

Στον υπό κατάρτιση κρατικό προϋπολογισμό αναφέρθηκε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με σύντομο βίντεο σε σημερινή της ανάρτηση (9.10.2024), .

«Τις ώρες αυτές διαβάζω δηλώσεις που απορρέουν από τη φαντασία, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση της Ιταλίας θα ήθελε να αυξήσει τους φόρους που καταβάλλουν οι πολίτες. Είναι ψέματα», τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι.

«Αυτό το έκαναν οι αριστερές κυβερνήσεις, εμείς τους φόρους τους μειώνουμε, όπως ξέρουν καλά οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενες γυναίκες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες», συμπλήρωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Θέλω να γίνω σαφής για μια ακόμη φορά. Ο πολιτικός πολιτισμός της κυβέρνησής μας προβλέπει μείωση των φόρων και στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων, όχι επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών», είπε τέλος η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Η όλη συζήτηση γύρω από τον νέο κρατικό προϋπολογισμό πήρε μεγάλη έκταση μετά τις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, ο οποίος, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ότι «θα χρειαστούν θυσίες από όλους» με «δίκαιη φορολόγηση εσόδων και κερδών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version