Site icon NewsIT

Μπαράζ απωλειών για τα προϊόντα πολυτέλειας – Μετά τη Luis Vuitton πτώση για τα ελβετικά ρολόγια και τo γαλλικό κολοσσό Pernod Ricard

17.10.2024 | 10:41
Μπαράζ απωλειών για τα προϊόντα πολυτέλειας – Μετά τη Luis Vuitton πτώση για τα ελβετικά ρολόγια και τo γαλλικό κολοσσό Pernod Ricard

Συνεχίζεται το μπαράζ των αρνητικών ειδήσεων για τις πωλήσεις των δυτικών προϊόντων πολυτελείας στην Κίνα. Μετά τις χθεσινές (16.10.2024) ανακοινώσεις για τη Luis Vuitton, σήμερα (17.10.2024) ήρθαν στη δημοσιότητα μαύρα μαντάτα για τα ελβετικά ρολόγια αλλά και τα αλκοολούχα ποτά μεγάλου γαλλικού ομίλου.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών υποχώρησαν απότομα τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αποστολές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά το ήμισυ, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στον δοκιμαζόμενο τομέα πολυτελείας της ευρωπαϊκής χώρας.

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών και μηχανισμών ρολογιών μειώθηκαν συνολικά κατά 12,4% σε αξία περίπου 1,9 δισ. ελβετικών φράγκων (2,2 δισ. δολαρίων), με τις εξαγωγές στην Κίνα να μειώνονται κατά 50%, ανέφερε η Ομοσπονδία της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν το δύσκολο περιβάλλον για τους Ελβετούς ωρολογοποιούς, καθώς οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο περιορίζουν τα ακριβά ρολόγια μετά από μια άνθηση μετά την πανδημία, σύμφωνα με το Bloomberg. Πτώση σημειώνει και οι πωλήσεις του γαλλικού ομίλου αλκοολούχων ποτών Pernod Ricard καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις -μεταξύ άλλων- στην Κίνα.

Η Pernod Ricard ανακοίνωσε πωλήσεις ασθενέστερες από τις αναμενόμενες για το τελευταίο τρίμηνο, καθώς η υποτονική ζήτηση στις κορυφαίες αγορές της, την Κίνα και τις ΗΠΑ, συνεχίζεται και οι καταναλωτές αντιστέκονται στην αγορά ακριβών ποτών.

Οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών, στα εμπορικά σήματα της οποίας περιλαμβάνονται η Absolut Vodka και το Martell Cognac, μειώθηκαν κατά 5,9% σε οργανική βάση στα 2,78 δισ. ευρώ (3 δισ. δολάρια) το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,84 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο γαλλικός γίγαντας πολυτελών ειδών Luis Vuitton ανακοίνωσε πτώση 3% στις πωλήσεις του γ΄ τριμήνου του 2024, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, στην πρώτη πτώση των τριμηνιαίων πωλήσεών του μετά την πανδημία, καθώς η ζήτηση στην Κίνα και την Ιαπωνία εξασθένησε, επιτείνοντας πιθανώς τις ανησυχίες των επενδυτών.

Ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο πραγματοποίησε έσοδα 19,08 δισ. ευρώ (20,8 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, μια πτώση 3% σε οργανική βάση, αφαιρώντας την επίδραση των νομισμάτων, των εξαγορών και των εκποιήσεων.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version