Site icon NewsIT

Μπόστιτς (Fed) για επιτόκια: «Παράθυρο» για περισσότερες από μία μειώσεις φέτος

23.08.2024 | 16:36
Μπόστιτς (Fed) για επιτόκια: «Παράθυρο» για περισσότερες από μία μειώσεις φέτος

Washington D.C., District of Columbia, United States - August 31 2021: The Federal Reserve Bank headquarters building in Washington.

«Ανοιχτό» ενδεχόμενο άφησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, για σειρά μειώσεων επιτοκίων καθώς δήλωσε πως είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερες από μία μέχρι το τέλος του έτους, αλλάζοντας την άποψή του μετά τα στοιχεία που δείχνουν πτώση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της αγοράς εργασίας.

«Μπορεί να είναι σκόπιμο να επισπεύσουμε την πρώτη μας κίνηση επιτοκίου», δήλωσε ο Μπόστιτς σε συνέντευξη του στο CNBC από το Τζάκσον Χολ. Ερωτηθείς αν είναι υπέρ για περισσότερες από μία μειώσεις φέτος, είπε πως και αυτό «είναι στο παιχνίδι».

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα δήλωσε ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι περίμενε. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα δεδομένα», τόνισε. «Τα δεδομένα έχουν εξελιχθεί με τρόπο που θα υποδείκνυε ότι θα ήταν σκόπιμο να είμαστε πιο κοντά στο να κινηθούμε» σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, τόνισε.

 

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version