Διεθνή

Νέες απειλές Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς 200% στις εισαγωγές κρασιού και σαμπάνιας από την ΕΕ

Οι απειλές Τραμπ για δασμούς στα ευρωπαϊκά κρασιά έρχονται σε απάντηση των δασμών της ΕΕ στο αμερικανικό ουίσκι

Κλιμακώνονται οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ καθώς ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απειλεί ξανά να επιβάλει δασμούς 200% στο ευρωπαϊκό κρασί, τη σαμπάνια και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε σημερινή του ανάρτησή (13.3.2025) στα social media ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην επιβολή των εισαγωγικών δασμών εάν η ΕΕ δεν καταργήσει τον φόρο στο αμερικανικό ουίσκι, ένα μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή ως αντίποινα για τους δασμούς του Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο που τέθηκαν σε ισχύ χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Εάν αυτός ο δασμός δεν καταργηθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα δασμό 200% σε όλα τους οίνους, σαμπάνιες και αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από τη Γαλλία και άλλες χώρες που εκπροσωπούνται από την ΕΕ», δήλωσε ο Τραμπ σχετικά με τις εισφορές στο ουίσκι. «Αυτό θα είναι σπουδαίο για τις επιχειρήσεις κρασιού και σαμπάνιας στις ΗΠΑ».

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα