Διεθνή

Ο Τραμπ θεωρεί «πιθανή» μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε το βράδυ της Τετάρτης (19.2.2025) ότι είναι «πιθανή» η σύναψη νέας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Το 2020 οι ΗΠΑ είχαν ήδη «υπογράψει εξαίρετη εμπορική συμφωνία με την Κίνα» κι η σύναψη νέας «είναι πιθανή», είπε ο Τραμπ στον Τύπο, καθώς η Ουάσιγκτον επιβάλλει από τις αρχές Φεβρουαρίου επιπρόσθετους δασμούς 10% σε όλα τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, ενώ το Πεκίνο επέλεξε να ανταποδώσει επιβάλλοντας στοχευμένους δασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες αμερικανικών αγαθών.

Δήλωσε επίσης πως αναμένει ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, χωρίς να δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα