Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ διευρύνουν τις κυρώσεις για να περιορίσουν τις πωλήσεις τσιπ στη ρωσική πολεμική μηχανή

Οι ΗΠΑ διευρύνουν τις κυρώσεις για να περιορίσουν τις πωλήσεις τσιπ στη ρωσική πολεμική μηχανή

Διευρύνει τις κυρώσεις για την πώληση τσιπ ημιαγωγών και άλλων αγαθών στη Ρωσία, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν , στοχεύοντας σε τρίτους πωλητές στην Κίνα και αλλού, στην προσπάθεια των ΗΠΑ να καταστείλουν την πολεμική μηχανή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα (12.6.2024), αλλαγές που θα διευρύνουν το πεδίο εφαρμογής των υφιστάμενων ελέγχων και περιορισμών στις εξαγωγές, ώστε να στοχεύουν τα προϊόντα που φέρουν το σήμα των ΗΠΑ, ακόμη και αν δεν κατασκευάζονται στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, τα τσιπ αποτελούν βασικό στόχο των αλλαγών. Η Ρωσία εξακολουθεί να καταφέρνει να προμηθεύεται τσιπ από τρίτες χώρες για χρήση σε πυραύλους και άλλες εισροές κρίσιμες για το πεδίο της μάχης, παρά την προσπάθεια να περιοριστεί η πρόσβαση της Μόσχας σε τεχνολογίες που υποστηρίζουν την πολεμική της προσπάθεια.

Οι ΗΠΑ θα διευρύνουν τις κατηγορίες των απαγορευμένων ειδών δημοσιεύοντας ευρύτερους κωδικούς προϊόντων και θα προσδιορίσουν επίσης, με βάση τη διεύθυνση, τις οντότητες του Χονγκ Κονγκ, που ισχυρίζονται ότι διοχετεύουν αγαθά στη Μόσχα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις