Τρίτη, 16 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν ανησυχίες για την παροχή καυσίμων στα διυλιστήρια πετρελαίου στην Ευρώπη

Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν ανησυχίες για την παροχή καυσίμων στα διυλιστήρια πετρελαίου στην Ευρώπη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη πλησιάζουν τα επίπεδα στα οποία ορισμένα διυλιστήρια πετρελαίου θα πρέπει να αρχίσουν να παράγουν λιγότερα καύσιμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Ελλάδα δίνει μάχη με τις πυρκαγιές και η πρωτεύουσα της χώρας θα μπορούσε να δει θερμοκρασίες άνω των 40C (104F) τις επόμενες εβδομάδες. Στην Πολωνία, η ζέστη μπορεί σύντομα να ξεπεράσει το σημείο στο οποίο ο κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων της χώρας μπορεί να λειτουργήσει κανονικά τα διυλιστήριά του.

Η Macquarie Group εκτιμά ότι οι διαταραχές που σχετίζονται με τη ζέστη στα ευρωπαϊκά εργοστάσια έφτασαν περίπου το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα πέρυσι – σχεδόν το 10% αυτού που συνήθως διαχειρίζονται.

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλότερες από τις εποχικές και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Κοιτάζοντας πιο μακριά στο μέλλον, η μεγαλύτερη εταιρεία διυλιστηρίων της Σουηδίας λέει ότι η κλιματική αλλαγή δυσχεραίνει την παραγωγή καυσίμων.

«Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια σχεδιάστηκαν τη δεκαετία του ’60 και του ’70», δήλωσε ο Alan Gelder, αντιπρόεδρος διύλισης, χημικών και πετρελαϊκών αγορών της εταιρείας συμβούλων Wood Mackenzie, συμπληρώνοντας πως «ο κόσμος έχει γίνει πιο θερμός από τότε».

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις