Διεθνή

Όλαφ Σολτς: Προεκλογική δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ στα είδη παντοπωλείου

Πρότεινε τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 7% στο 5%

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πρότεινε τη μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στα βασικά είδη παντοπωλείου για να βοηθήσει τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίσουν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Ο Σολτς, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία ως καγκελάριος σε εκλογές που αναμένονται τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης ότι τάσσεται υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στα προϊόντα καθημερινής διατροφής από το 7% στο 5%.

«Αυτό θα βοηθούσε πολλούς ανθρώπους που κερδίζουν πολύ λίγα χρήματα και δεν θα αποτελούσε υπερβολική επιβάρυνση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Σολτς στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έδειξε επίσης την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τις πρόωρες εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου, παρά το τεράστιο προβάδισμα των συντηρητικών της αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις.

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η αυξανόμενη επιμονή του Τραμπ στα έσοδα από δασμούς αυξάνει τις πιθανότητες εμπορικού πολέμου
Ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Τραμπ, δήλωσε ότι μια εισφορά 10% επί των εισαγωγών από την Κίνα που εισήχθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα θα αποφέρει «μεταξύ 500 δισ. και 1 τρισ. δολαρίων σε διάστημα 10 ετών
Ο Ντόναλντ Τραμπ