Διεθνή

ΟΠΕΚ: Διατηρεί αμετάβλητη την προσφορά πετρελαίου παρά το κάλεσμα Τραμπ για μείωση των τιμών

Η συνεδρίαση βασικών μελών του ΟΠΕΚ+ υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας διατήρησε τα σχέδια για τη διατήρηση της συγκράτησης των προμηθειών αργού πετρελαίου για το υπόλοιπο του τριμήνου

Ο ΟΠΕΚ+ διατήρησε αμετάβλητα τα σχέδια του για την παραγωγή πετρελαίου κατά την σημερινή συνεδρίαση (03.02.2025), παρά το κάλεσμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να μειώσει τις τιμές του αργού.

Η συνεδρίαση βασικών μελών του ΟΠΕΚ+ υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας διατήρησε τα σχέδια για τη διατήρηση της συγκράτησης των προμηθειών αργού πετρελαίου για το υπόλοιπο του τριμήνου και στη συνέχεια τη σταδιακή αποκατάσταση της παραγωγής σε μηνιαία βάση από τον Απρίλιο του 2025, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο συνασπισμός συγκρατεί βαρέλια για περισσότερα από δύο χρόνια για να αποτρέψει την εμφάνιση πλεονάσματος και έχει ήδη καθυστερήσει τρεις φορές την αύξηση της παραγωγής του σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές.

«Παρά κάποιες αμφιβολίες, τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς παραμένουν ισχυρά, καθώς οι δείκτες ανάκαμψης της οικονομικής ανάπτυξης εμφανίζονται σε αρκετές περιοχές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας της Αλγερίας, μέλους του ΟΠΕΚ. «Αναμένουμε μεγαλύτερη ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο από τον ερχόμενο Απρίλιο, μετά την εποχική επιβράδυνση κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους».

Δεν έγινε καμία συζήτηση για το αίτημα του Τραμπ για περισσότερο πετρέλαιο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Αντ’ αυτού, η συνεδρίαση της Κοινής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης επικεντρώθηκε στη συμμόρφωση των χωρών μελών με τις υφιστάμενες περικοπές παραγωγής και στην αντιστάθμιση της υπερπαραγωγής του παρελθόντος, δήλωσαν οι εκπρόσωποι.

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
«Η Γερμανία επέστρεψε» δηλώνει ο Μερτς μετά την συμφωνία με SPD και Πράσινους - Έρχεται ευρεία χαλάρωση του φρένου χρέους για γερμανική άμυνα, Ουκρανία και προστασία του πληθυσμού
Δεν θα υπάρχει πλέον ουσιαστικά κανένα πιστωτικό όριο για αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Handelsblatt
Ο ηγέτης του CDU, Φρίντριχ Μερτς