Site icon NewsIT

ΟΠΕΚ+: Κοντά σε συμφωνία για την περικοπή στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου

05.09.2024 | 16:10
ΟΠΕΚ+: Κοντά σε συμφωνία για την περικοπή στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ+ συζητά την καθυστέρηση της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αφού οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, δήλωσαν τέσσερις πηγές από την ομάδα πετρελαιοπαραγωγών στο Reuters χθες (4.9.2024). 

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν μαζί με άλλες κατηγορίες asset λόγω ανησυχιών για μια αδύναμη παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα ήπια στοιχεία από την οικονομία της Κίνας, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία, ή OPEC+ όπως είναι γνωστός, είχε οριστεί να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη σταδιακή άρση των πιο πρόσφατων περικοπών.

Το εύθραυστο κλίμα στην αγορά πετρελαίου σχετικά με την προοπτική μεγαλύτερης προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ και τον τερματισμό μιας διαμάχης στο εσωτερικό της Λιβύης -που έχει οδηγήσει σε διακοπή της παραγωγής και των εξαγωγών της βορειοαφρικανικής χώρας- σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των προοπτικών ζήτησης, έχουν προκαλέσει ανησυχίες στον Οργανισμό.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν λόγω πιθανής καθυστέρησης, με το παγκόσμιο σημείο αναφοράς του αργού πετρελαίου Brent να αυξάνεται στα 73 δολάρια το βαρέλι σήμερα, αλλά να παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version