Site icon NewsIT

ΟΠΕΚ+: Μειώνει εκ νέου τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

10.09.2024 | 17:21
ΟΠΕΚ+: Μειώνει εκ νέου τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε σήμερα (10.9.2024) την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχει διαθέσιμα μέχρι στιγμής, και περιόρισε επίσης τις προσδοκίες του για το επόμενο έτος, σηματοδοτώντας τη δεύτερη διαδοχική προς τα κάτω αναθεώρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι ασθενέστερες προοπτικές υπογραμμίζουν περαιτέρω την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχους όπως η Ρωσία, για την εξισορρόπηση της αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ+ καθυστέρησε το σχέδιο για την έναρξη άντλησης περισσότερου πετρελαίου, αφού οι τιμές έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο του 2024.

Σήμερα, ο ΟΠΕΚ σε μηνιαία έκθεσή του ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,03 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2024, από την αύξηση των 2,11 εκατομμυρίων bpd που ανέμενε τον περασμένο μήνα.

Η Κίνα αντιπροσώπευσε το μεγαλύτερο μέρος της υποβάθμισης, καθώς ο ΟΠΕΚ μείωσε την πρόβλεψή του για την κινεζική ανάπτυξη σε 650.000 βαρέλια ημερησίως το 2024 από 700.000 βαρέλια ημερησίως. Η κατανάλωση πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει «κόντρα ανέμους» από τις οικονομικές προκλήσεις και την τάση προς καθαρότερα καύσιμα, δήλωσε ο ΟΠΕΚ.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version