Διεθνή

Όχι λέει το Βερολίνο στην επανέναρξη των αγωγών Nord Stream

«Η ανεξαρτησία από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι στρατηγικής σημασίας για τη γερμανική κυβέρνηση όσον αφορά την πολιτική ασφαλείας», αναφέρει το υπ.Οικονομία της Γερμανίας

Κάθετα αρνητική είναι η κυβέρνηση της Γερμανίας στην ενδεχόμενη επανεκκινηση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου μέσω των αγωγών Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, αντιτιθέμενη έτσι σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

«Η ανεξαρτησία από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι στρατηγικής σημασίας για τη γερμανική κυβέρνηση όσον αφορά την πολιτική ασφαλείας και παραμένει προσηλωμένη σε αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας. Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες για τέτοιες σκέψεις, ούτε καν με τη Ρωσία. «Αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του.

Όσον αφορά τον αγωγό Nord Stream 2, η έναρξη λειτουργίας του οποίου αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο εικασιών, η ίδια δήλωσε ότι «δεν έχει πιστοποιηθεί και δεν έχει εγκριθεί νομικά».

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα