Site icon NewsIT

Πάουελ (Fed): Από την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ θα εξαρτηθούν οι νέες μειώσεις επιτοκίων

01.10.2024 | 08:41
Πάουελ (Fed): Από την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ θα εξαρτηθούν οι νέες μειώσεις επιτοκίων

Washington D.C., District of Columbia, United States - August 31 2021: The Federal Reserve Bank headquarters building in Washington.

Η πρόσφατη μείωση των επιτοκίων από την Fed κατά μισή ποσοστιαία μονάδα δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως ένδειξη ότι οι μελλοντικές κινήσεις θα είναι το ίδιο επιθετικές, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ.

Ο επικεφαλής της Fed υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας του πως οι αξιωματούχοι θα προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν τη μείωση του πληθωρισμού με την υποστήριξη της αγοράς εργασίας και να αφήσουν τα δεδομένα να καθοδηγήσουν τις μελλοντικές κινήσεις στα επιτόκια.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, εάν η οικονομία εξελιχθεί ευρέως όπως αναμένεται, η πολιτική θα κινηθεί με την πάροδο του χρόνου προς μια πιο ουδέτερη στάση. Αλλά δεν είμαστε σε καμία προκαθορισμένη πορεία», είπε στην National Association for Business Economics σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις. «Οι κίνδυνοι είναι αμφίπλευροι και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας συνάντηση με συνάντηση».

Ο Πάουελ επεσήμανε ότι εάν τα οικονομικά στοιχεία παραμείνουν συνεπή με τις προσδοκίες, πιθανότατα θα υπάρξουν δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίων φέτος, αλλά και σε μικρότερες, ποσοστιαίες μονάδες, προσαυξήσεις. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες της αγοράς για μια πιο επιθετική χαλάρωση.

«Εάν η οικονομία λειτουργήσει όπως αναμένεται, αυτό θα σήμαινε περισσότερες μειώσεις επιτοκίων φέτος, συνολικά 50 μονάδες βάση περισσότερες».

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version