Παρασκευή, 2 Αυγ.
29oC Αθήνα

Περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς πιστεύουν ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα συνεχισθεί για πολύ ακόμη

Περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς πιστεύουν ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα συνεχισθεί για πολύ ακόμη

Το 57% των Ουκρανών πιστεύει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη, ενώ το 18% εξ αυτών πιστεύει ότι θα συνεχισθεί για 1 – 2 χρόνια και το 17% θα συνεχισθεί από 2 – 5 χρόνια.

Αυτά είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου και του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο για τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, γράφει η Ukrainskaya Pravda. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με τυχαία επιλογή κινητών τηλεφώνων και ρωτήθηκαν 2.508 ενήλικες Ουκρανοί.

Στον αριθμό αυτό δεν εντάχθηκαν όσοι ζουν στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη, σύμφωνα με την κατάσταση της 23ης Φεβρουαρίου 2022 (Κριμαία, κατεχόμενα εδάφη των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ).

Οι Ουκρανοί, που ζουν σε εδάφη που κατελήφθησαν μετά τις 24 Φεβρουαρίου του 2022, ρωτήθηκαν υπό τον όρο ότι ένοιωθαν ασφαλείς, ώστε να είναι σε θέση να απαντήσουν στα ερωτήματα, διευκρινίζουν οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την δημοσκόπηση.

Το 14% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει έπειτα από ένα διάστημα 6 – 12 μηνών, ενώ περίπου ένας στους 13 Ουκρανούς πιστεύει ότι ο πόλεμος θα συνεχισθεί για περισσότερα από 5 χρόνια. Περισσότεροι από 30% δυσκολεύθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.

Σε σύγκριση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ο αριθμός των Ουκρανών που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει γρήγορα, μειώθηκε.

Τον Μάιο του 2024, πολύ λίγοι Ουκρανοί πίστευαν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μετά από 3 – 6 μήνες (το 5% σε σύγκριση με το 17% τον Μάιο του 2022 και 22% τον Ιανουάριο του 2023).

Ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μέσα σε 3 μήνες, τον Μάιο του 2024 ήταν στα όρια του στατιστικού λάθους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις