Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Πληθωρισμός στις ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι τιμές χονδρικής τον Αύγουστο

Πληθωρισμός στις ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι τιμές χονδρικής τον Αύγουστο

Οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο σύμφωνα με τις προσδοκίες, ανακοίνωση που συνιστά και το τελευταίο στοιχείο για τον πληθωρισμό, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ετοιμάζεται να μειώσει τα επιτόκια.

Οι τιμές χονδρικής που καταγράφονται στον δείκτη τιμών παραγωγού, ένα μέτρο του πληθωρισμού των αγαθών και υπηρεσιών της ζήτησης που λαμβάνουν οι παραγωγοί, αυξήθηκε κατά 0,2% τον μήνα, ανακοίνωσε σήμερα (12.9.2024) το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, μέτρηση που αντιστοιχούσε και στην εκτίμηση του Dow Jones.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο PPI αυξήθηκε κατά 0,3%, ελαφρώς θερμότερα από την εκτίμηση για ρυθμό αύξησης 0,2%. Η αύξηση του «πυρήνα» του πληθωρισμού ήταν η ίδια όταν εξαιρούνται οι εμπορικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται, πως σε άλλες οικονομικές ειδήσεις την Πέμπτη (12.09.2024), το Υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 230.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου, αυξημένες κατά 2.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και υψηλότερες από την εκτίμηση των 225.000.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις